Om ytbehandling

Förkromning, zink-nickel, pulverlack och ännu fler...

Ytbehandling med hög kvalitet

På Proton Finishing ser vi till att ni får ytbehandling av högsta kvalitet. Vi vill att du ska vara nöjd med din yta. Frågan om ytbehandling är sällan prioriterad när en ny produkt föds, vilket ofta innebär problem i slutet av tillverkningskedjan. Därför vill vi att valet av ytbehandling ska göras redan på den första ritningen.

Vi har kunskapen. Vi vet hur svårt det kan vara att välja rätt ytbehandling. Det är här vår kompetens kommer till sin rätt. Vi hjälper dig att välja rätt yta utifrån vilka krav din produkt skall klara.

Såklart. Vi har många fler processer. Välj vilken som passar bäst för dig.

  • Korrosionsskyddande ytbehandling
  • Dekorativ ytbehandling
Notter

Vilken ytbehandling ska man välja då?

Svar: Det beror helt och hållet på vilka krav din produkt ska klara. Men oavsett vilken lösning du behöver kan du vara säker på att vi ger dig rätt kompetens. Och vårt ansvar är inte över när produkten fått sin yta. Hos vårt systerföretag Proton Technology kan vi i laboratoriemiljö göra korrosionsprov, kontrollera ytskikt och undersöka defekter. Bland annat.

Tänk ytligt redan vid ritbordet

Kunskapsnivån när det gäller ytbehandling är låg inom många branscher. Det vill vi ändra på. Proton Technology tillhandahåller utbildningar  genom Surface Academy. Kurserna har redan blivit mycket framgångsrika, och bland eleverna finns många konstruktörer och inköpare. Ju fler som tänker ytligt redan vid ritbordet, desto lättare kan vi skapa hållbara lösningar.