Om finishing

Berättelsen

Vi blev till 1990. Men vi har en betydligt längre historia än så. Det var 1990 vi fick det gemensamma namnet Proton. Innan dess var vi en rad fristående enheter, var och en med sin speciella kunskap. Basen utgjordes från början av FYAB och MYAB i Forsheda respektive Markaryd.

Som du märker har utvecklingen gått snabbt. Idag är vi ett av fem affärsområden i Proton Group. En företagsgrupp som bildades 1990. Under årens lopp har vi alltmer blivit en leverantör av tjänster och lösningar. Vassa lösningar som vi byggt och bygger tillsammans med våra kunder.

En kort historik;

1990 - förvärvades Mihab Ytbehandling i Huskvarna.
1991 - förvärvades Galvano Andestorp
1992 - blev Prolac Proton Industrilack
1993 - YTO och Furuviks Ytbehadling i Hillerstorp förvärvas
1995 - SAL Ytbehandling I Halmstad förvärvas.
1997 - Åbergs Förnickling i Spånga.
1998 - Impreglon i Löddeköpinge.
1999 - Georg Voss overfladecenter i danska Bröndby blir en del av Proton.
2000 - Fick alla våra enheter ett gemensamt namn; Proton Finishing.
2001 - Industripulver i Anderstorp förvärvas.
2002 - Eco Lack i Ekenässjön blir Proton Finishing Ekenässjön.
2005 - Förvärvades Kafa Guldindustri i Bankeryd.

En ledande ytbehandlare

Idag är vi en av Europas ledande ytbehandlare. Vi finns på flera orter i Sverige och Danmark. Djup kunskap i kombination med bred erfarenhet gör att vi kan erbjuda vassa helhetslösningar. Exempelvis produktutveckling, montering och logistik, där grunden utgörs av ytbehandling.

Vi arbetar med flertalet olika processer, några patenterade. Vi ligger också långt framme när det gäller miljövänliga lösningar.

Affärsidén

Proton Finishing skall vara i frontlinjen vad gäller tillämpning av kostnadseffektiva ytbehandlingsprocesser samt nya miljövänliga alternativ. Vi skall erbjuda ytbehandlingstjänster till såväl kunder inom Sverige som kunder verksamma internationellt. Vi skall leverera både produkter och tjänster med högsta kvalitet och optimalt logistikflöde för kunden.

Visionen

Proton Finishing ska vara branschens främsta ytbehandlingsleverantör med långsiktig tillväxt och lönsamhet.