Proton Finishing söker VD

Proton Finishing befinner sig i en spännande tillväxtfas och vi söker nu en VD med marknadsinriktning. Är du vår nästa VD som vill påverka, leda och utveckla bolaget mot en spännande framtid?

Ditt uppdrag

Som VD ansvarar du för att leda och vidareutveckla affärsområdet Proton Finishing i enlighet med fastlagd inriktning från ägare och styrelse. Som VD har du även det övergripande ansvaret för bolagets försäljningsorganisation. Du rapporterar till CEO för Proton Group och blir en stark och viktig kraft i koncernens ledningsgrupp. Det blir ditt ansvar att leda och fördela arbetet och att tillsammans med ledningsgruppen för Proton Finishing vidareutveckla företagets vision, strategi- och affärsplan. Vi ser att du har förmåga att arbeta med affärs- och verksamhetsutveckling. Utöver din strategiska förmåga lägger vi stor vikt vid ditt coachande ledarskap och ditt driv i att få organisationen och medarbetarna att utvecklas och växa. Proton Finishing har tydliga tillväxtambitioner, och det ligger på ditt ansvar att identifiera nya marknader, utveckla relationer med befintliga kunder och planera försäljnings- och marknadsaktiviteter mot potentiella kunder.

Dina kvalifikationer

Vi ser att du har minst 5 års väldokumenterad erfarenhet från ledande befattningar och ledningsgruppsarbete, företrädelsevis från tillverkande industri. Du har en universitets-/högskoleexamen inom marknad, ekonomi eller teknik. Personen vi söker trivs i förhandlingar, drivs av att utveckla affärer och har samtidigt ett genuint intresse för att entusiasmera och utveckla människorna i organisationen.

Personliga egenskaper

Vi söker en marknadsorienterad VD som samtidigt har ett tekniskt intresse och insikt i produktion och dess påverkansfaktorer. Du är en tydlig och pedagogisk ledare med integritet och är trygg i dig själv. Naturligtvis motiveras du av att arbeta med resultat och mål i fokus, och du drivs också av att arbeta med ständiga förbättringar. Du har förmåga att fatta snabba beslut baserat på en kombination av egna erfarenheter och råd från andra inom organisationen.

Våra värdeord tydlig, modig, engagerad och nyfiken genomsyrar organisationen och är egenskaper som du kan förhålla dig till.

Proton Finishing består av kunniga och engagerade medarbetare. Är du vår nästa VD som vill påverka, leda och utveckla bolaget mot en spännande framtid är du varmt välkommen med din ansökan.

Proton Finishing är en av Europas ledande ytbehandlare inom branscher med leveranser mot fordon, bygg och övrig verkstadsindustri. Vi finns på fem orter i Sverige och arbetar idag inom ett flertal olika processer inom såväl korrosionsskyddande som dekorativa ytbehandlingar med högsta kvalitet. Totalt omsätter vi 260 MSEK och har 170 medarbetare. Läs mer om oss på protonfinishing.se

Protons värdeord

  • Engagerad
  • Modig
  • Tydlig
  • Nyfiken