HR-chef till Proton Group

Proton Group befinner sig i en stark och spännande tillväxtfas. Är du den strateg vi söker som vill leda och utveckla HR-arbetet mot koncernens vision och långsiktiga målsättning?

Ditt uppdrag

Som HR-chef kommer du arbeta strategiskt övergripande mot samtliga affärsområden. Du ingår i koncernens ledningsgrupp där du förväntas bidra till att HR-perspektivet alltid beaktas inom förändringar som berör affärsverksamheten. I rollen ingår det att strategiskt och operativt stödja och coacha chefer/ledare mot ett utvecklande ledarskap och att arbeta konsultativt inom varje affärsledning. En viktig del i arbetet är att arbeta med värderingar och förhållningssätt samt att inspirera till en positiv företagskultur som bygger på koncernens grundläggande värderingar – modig, tydlig, nyfiken och engagerad.

Dina kvalifikationer

Du har minst fem års erfarenhet från personalledning och kvalificerat HR-arbete och god erfarenhet av att arbetat med personal- och organisationsutveckling. Vi ser att du högskoleexamen inom PA området (beteendevetenskap) och relevant utbildning inom arbetsrätt och arbetsmiljö, gärna med kompletterande chef- och managementutbildningar. Vidare har du goda erfarenheter i strukturerat förändringsarbete och erfarenhet från kvalificerat chefsstöd.

Personliga egenskaper

Som person är du drivande, utvecklingsinriktad och du har ett genuint intresse av människor kopplat till affären och verksamheten. Vi söker en handlingskraftig och samtidigt prestigelös person som har lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du motiveras av såväl strategiskt som operativt arbete. Du är trygg i din ledarroll och har förmågan att entusiasmera dina medarbetare.

Lockas du av möjligheten att påverka och arbeta såväl strategiskt som operativt i en koncern med korta beslutsvägar och som dessutom befinner sig i en utvecklande och spännande fas? Proton Group växer och nu söker vi dig som vill följa med och bidra till vår framtida resa.

Varmt välkommen med din ansökan.

Proton Group är en privatägd industrikoncern med företag i fem affärsområden. Vi är idag verksamma inom branscher som fordonsindustrin, belysning och belysningslösningar för offentlig miljö, ytbehandling för fordon, bygg- och verkstadsindustri samt inredning och tillbehör till sjukvården. Vi är totalt 400 medarbetare och omsätter ca 670 MSEK.